Linkovi

Film tjedna: Waitress


Mlada žena sučeljena s neočekivanom trudnoćom…nasilni suprug…nedopustiv odnos s drugim muškarcem…i pita, mnogo pite…to su neki od začina nove slatko-gorke komedije koju je napisala i režirala prošle godine preminula Adrienne Shelly, a u čijoj glavnoj ulozi nastupa Keri Russell. Film se zove Konobarica, a osvrt na njega pripremio je Alan Silverman.

"Ne trebam bebu. Ne želim neprilike. Samo želim peći pite. To je sve što želim – peći pite" - glavna junakinja upoznaje nas, na početku filma, sa svojim životnim ambicijama.

No, kad bi samo moglo biti tako jednostavno.. Jenna dane provodi kao konobarica i kuharica koja peče izvrsne pite u jednom južnjačkom restoranu, a noću odlazi kući svom brutalnom mužu Earlu.

Kad otkrije da je trudna, Jenna na to odgovora kao i na svaki drugi događaj u svom životu - s receptom za novu pitu koji odražava njene emocije. Jennu igra Keri Russell. "Jednostavno volim taj lik. Mislim da je osvježavajući i smiješan. Ona je tužna, ali čvrsta i osvježavajuća"- kaže Keri Russell.

Glavna glumica filma Keri Russel kaže da je tijekom snimanja filma na lokaciji pojedeno mnogo pite, međutim, vjeruje da je autorica i redateljica Konobarice Adreienna Shelly došla s jednim vrlo ukusnim pogledom na neke vrlo tmurne emocije: "Mislim da je to vrlo lijep i pametan, ali i smiješan, način u filmu da se kreiranjem nove pite pokažu unutarnja razmišljanja te junakinje koja ih očigledno nije u stanju iznijeti drugim likovima u filmu. To je vrlo kreativan način za takvo izražavanje."

Kako bi se situacija dodatno zakomplicirala novi Jennin liječnik sušta je suprotnost njenom suprugu: ljubazan, pažljiv i očigledno zainteresiran za nju. Nathan Fillion igra Dr. Pomattera. "Ona je rezervirana i za nju je to vrlo neočekivano. Ja mislim da je očigledno kako taj liječnik zna da to što radi je nedopustivo…međutim, još uvijek imate dva lika koji osjećaju istu stvar" - kaže Nathan Fillon, te nastalja:

"Oni žele ispuniti prazninu u sebi. Traže sreću. Mislim da se i film radi o tome da se napravi dobar izbor. Svi mi pokušavamo biti sretni, međutim, činimo li ili ne ono što je potrebno za sreću, to je pitanje."

Uz Keri Russell i Nathana Filiona u filmu se još pojavljuje i Jeremy Sisto, kao prgavi suprug Earl i hollywoodski veteran Andy Griffith kao vlasnik restorana. Recimo da se u fimu kao jedna od Jenninih kolegica pojavljuje i nedavno preminula redateljica filma Adrienne Shelly.

XS
SM
MD
LG