Linkovi

Drugi tjedan New Orleans Jazz and Heritage festivala


Tisuće posjetitelja došli su da vide i čuju New Orleans Jazz and Heritage Festival koji je poceo posljednjeg vikenda u travnju. Na ovom se festivalu mogla čuti skoro svaka vrsta glazbe. Ono najbolje još je pred nama, na ovom festivalu za koji su mnogi mislili da više nikad neće biti održan nakon uragana Kathrina.

Mnogim je glazbenicima i posjetiteljima uragan Katrina još uvijek svijež u pamćenju. Taj je uragan, prije gotovo dvije godine, mogao zanciti i kraj tradicionalnom New Orleans Jazz and Heritage festivalu. No, ako je suditi po broju posjetitelja prošlog vikenda, ta se tradicija nastavlja.

Iako je broj posjetitelja manji nego prije uragana, ljudi se ipak polako vraćaju. Producent i urednik Quint Davis primjećuje da ove godine festival izgleda kao što je nekad izgledao. Doima se puno posjećenijim i organiziranijim nego prošlogodišnji, kada je njegova sudbina doslovno visjela o koncu.

U prva tri dana po otvorenju, na njemu su nastupili sastav Cresent City All Stars, Van Morrison, te još stotine drugih. Jezz Fest 2007 je uistinu ogroman.

I mada su mnogi došli vidjeti neke od zvijezda festivala poput Vana Morrisona, Percyja Sledgea, Roda Stewarta, Jerry Lee Lewisa, Dr. Johna, Bonnie Raitt, Nore Jones and Ludacrisa, većina ih je tražila svoje lokalne miljenike, kao što je New Birth Brass Band.

Ljubitelji glazbe koji su odlučili ostati u gradu za završni vikend festivala, od 4. do 6. svibnja, bit će bogato nagradjeni različitim glazbenim poslasticama na Fair Grounds Race Course, gdje se festival odrzava.

Izmedju tradicionalnih šatora američkih Indijanaca, lokalne hrane i predmeta umjetnosti i obrta, nalaze se i dva jazz šatora, jedan za blues, te šator za gospel. Tu su još i šator s aktivnostima za djecu, te tri glavne glazbene pozornice. Posjetitelji će moći vidjeti glazbenike poput Z.Z. Top, Steely Dan, Johna Mayera, New Edition, Counting Crows, The Allman Brothers Band, Georgea Bensona i Harryja Connicka, Jr. Nakon toga mogu otići u Southern Comfort Blues šator i poslušati gitarista Waltera “Wolfmana” Washingtona i The Roadmasters.

XS
SM
MD
LG