Linkovi

Web stranica tjedna: Earth Portal


Danas odlazimo do web stranice koja je vjerojatno najmlađi veliki sajt, do izvanrednog novog izvora informacija za svakoga koga zanima planet Zemlja. Pokrenut prije samo nekoliko dana, Earth Portal, Portal Zemlja, nudi najnovije vijesti o okolišu, forum za rasprave, te Enciklopediju Zemlje, koja već sadrži više od dvije tisuće članaka stručnjaka iz pedesetak zemalja.

"Enciklopedija Zemlje pokušava pružiti najvjerodostojnije informacije o svim relevantnim ekološkim pitanjima današnjice. Radi se o podacima koje su probrali i pregledali stručnjaci, a napisani su stilom razumljivim laiku. Uz to, sve je besplatno i bez oglasa," kaže Cutler Cleveland, profesor Sveučilišta Boston i glavni urednik Enciklopedije Zemlje, dijela Portala Zemlja na adresi earthportal.org.

Pripreman četiri godine, Portal Zemlja je projekt skupine Environmental Information Coalition. Član skupine Peter Saundry ističe još jednu značajku novog web sajta – stalno obnavljajući servis vijesti nazvan Earth News.

"Sklopili smo partnerstvo s organizacijom Environmental News Network koja pruža visokokvalitetne informacije i novosti po pitanju okoliša. Od njih dobivamo RSS kanal, koji odlazi ravno u najnovije vijesti. Ovdje, na lijevoj strani websajta, nalaze se novinski članci koje su odabrali i poslali autori i urednici Enciklopedije Zemlje," kaže Saundry.

Treći dio Portala Zemlja je forum – mjesto za dijalog između posjetitelja na web sajtu i znanstvenika i drugih stručnjaka koji doprinose enciklopediji. Sve skupa, to je jedan vrlo uzbudljiv novi dodatak na webu, s najkvalitetnijim informacijama iz znanosti o okolišu, koje su napisali i pripremili vrhunski svjetski znanstvenici. Adresa Portala Zemlja je earthportal.org.

XS
SM
MD
LG