Linkovi

Visoka dužnosnica sveučilišta MIT dala ostavku nakon što je otkriveno da je lagala o svojim diplomama


Uprava sveučilišta Massachusetts Institute of Techonology objavila je ostavku jedne od čelnih upravnih dužnosnica ove ustanove, zbog lažnog navođenja osobnih podataka u svojoj profesionalnoj biografiji.

Marilee Jones dala je ostavku na položaj dekanice odgovorne za prijam i upis studenata, nakon što je otkriveno da je, prije 28 godina, u svojoj profesionalnoj biografiji te u molbi za zaposlenje navela netočne podatke. Marilee Jones navela je da ima diplome triju visokoškolskih ustanova, Albany Medical College, Union College i Renselaer Polytechnic Institute. Nedavna je provjera pokazala da Marilee Jones nije imala diplomu niti jedne od ovih ustanova, kada je svojevremeno aplicirala za radno mjesto u upravnim službama sveučilišta.

Gospođa Jones je izjavila da kasnije 'nije imala hrabrosti' da ispravi netočnosti u svojoj profesionalnoj biografiji te o tome obavijesti svoje pretpostavljene.

Marilee Jones posljednjih je godina bila poznata po zalaganju da se nastavni program olakša, a da studenti dobiju više slobodnog vremena.

U objavi kojom najavljuje svoju ostavku Marilee Jones ispričala se kolegama i studentima te se zahvalila sveučilištu MIT na – kako je rekla – 'fenomenalnim šansama za profesionalnim usavršavanjem koje joj je pružilo'.

XS
SM
MD
LG