Linkovi

Hillary Clinton gubi podršku crnačkih birača


Senatorici Hillary Clinton prijete problemi u njezinoj predizbornoj kampanji na terenu koji joj je dosad izgledao potpuno siguran – u samom New Yorku, piše New York Times. Naime, tamošnji crnački čelnici, posebice izabrani dužnosnici, sve se više okreću Baracku Obami, jedinom crnačkom političaru u predsjedničkoj utrci. Kako kažu, impresionirani su snagom njegove kampanje posljednjih tjedana, uporištem i entuzijazmom koje mu pružaju potencijalni glasači diljem zemlje i to u svim etničkim i rasnim zajednicama.

Za senatoricu Clinton – piše New York Times – to je razlog za uzbunu i za poduzimanje odlučnih koraka: njezin suprug, bivši predsjednik Bill Clinton, izuzetno popularan u američkoj crnačkoj zajednici, odaslan je da drži govore pred crnačkim i hispaničkim zajednicama.

Možda će joj u kampanji posredno pomoći i jedna knjiga čiji datum objavljivanja nalazimo u današnjem izdanju lista USA Today. Naime, u lipnju će se u knjižarama pojaviti biografija Hillary Clinton iz pera Carla Bernsteina, novinara koji je slavu stekao – zajedno s Bobom Woodwardom – kao novinar Washington Posta koji je razotkrio aferu Watergate i tako koštao predsjedničkog položaja Richarda Nixona.

Bernstein je – kako piše u najavi biografije naslovljene A Woman in Charge: The Life of Hillary Rodham Clinton – svoj zadatak izvršio na potpuno balansiran i nepristran način. Njegov portret bivše prve dame – kaže se – ponešto se razlikuje od onoga što je sama senatorica Clinton iznijela u svojim bestseller memoarima Living History.

XS
SM
MD
LG