Linkovi

NBA treću godinu zaredom zabilježila rekordan broj posjetitelja


Uoči sutrašnjeg početka doigravanja NBA lige recimo da je ta liga ponovno, treću godinu zaredom postavila rekord u broju posjetitelja. Naime, NBA liga objavila je prije prije nekoliko dana da je 21 milijun, 841 tisuća i 480 posjetitelja nazočilo utkamicama upravo okončane redovne NBA sezone. 17 tisuća 757 posjetitelja, koliko je u prosjeku bilo naznočno na svakoj NBA utakmici, premašilo je prošlogodišnje statistike za oko 200 gledatelja po utakmici.

Dvorane u kojima su se igrale utakmice u prosjeku su bile popunjene do oko 92 posto njihovog kapaciteta, što uključuje i oko 600 utakmica koje su bile potpuno rasprodane. Ovo predstavlja povećanje od 27 posto u odnosu na prošlogodišnju sezonu. Ukupna popunjenost ove sezone bila je najveća u više od 10 godina.

Povjerenik NBA lige David Stern izrazio je zahvalnost zaljubljenicima ovog sporta za njihovu postojanu podršku, dodavši da ovakve statistike, i treći uzastopni rekord u broju posjeta utakmicama pokazuju sve veću popularnost NBA lige.

A uz ove, evo i još nekih zanimljivih statisktika iz NBA lige. Ove će godine u doigravanju lige nastupiti i rekornih 59 igrača koji su rodjeni izvan Sjedinjenih Američkih Država. Branitelj naslova prvaka, Miami Heat, jedini je od 16 timova koji nastupaju u doigravanju koji ima ekipu sastavljenu samo od američkih igrača. Prošle je godine, podsjetimo se, Miami Heats, pobjedio Dallas Maverickse u finalu NBA lige, u sezoni u kojoj je nastupilo 44 stranih igrača iz 25 zemalja.

Po šest stranih igrača u svojoj postavi imaju The Golden State Warriors, Phoneix Suns, San Antonio Spurs i Toronto Reptors. Od zemalja iz kojih ovi igrači dolaze po broju prednjače Francuska, Litva i Srbija, sa po 5 igrača svaka. U doigravanju će takodjer nastupiti i igraci iz Slovenije, Brazila, Argentine, Konga, Senegala, Kine te sa Karibskih otoka. Dodajmo da je u redovnoj NBA sezoni igralo 85 stranih igrača, iz 37 zemalja svijeta.

XS
SM
MD
LG