Linkovi

WP: Smanjuje se prednost Rudolpha Giuliania


Prednost bivšeg gradonačelnika New Yorka, Rudolpha Giuliania, značajno se smanjila u odnosu prema drugim republikanskim predsjedničkim kandidatima. Istodobno, na demokratskoj strani, senatorica Hillary Rodham Clinton zadržala je svoju prednost pred najbližom pratnjom. Takve podatke donosi Washington Post nakon ankete koja je provedena u suradnji s televizijom ABC. U anketi na kraju veljače Giulianija je podržavalo 44 posto republikanaca i onih koji su skloni toj stranci. Danas, međutim, Giulianijeva podrška pala je na 33 posto. Njegov najbliži pratitelj u anketama, senator John McCain uživa podršku 21 posto birača što je isto koliko i u prethodnoj anketi. Washington Post vjeruje da je Giulianijeva podršla pala dijelom i zbog mogućeg ulaska u utrku bivšeg senatora Freda Thompsona.

Hillary Rodham Clinton, s druge strane, ima podršku oko 37 posto birača. Na drugom je mjestu senator iz Illinoisa, Barack Obama s 20 posto. Prije par mjeseci senatorica iz New Yorka bila je u prednosti nad Obamom, 36 na prema 24 posto, javlja Washington Post.

Christian Science Monitor piše da masakr na američkom sveučilištu Virginia Tech nije umanjio planove stranih studenata da dođu na školovanje u Sjedinjene Države. Kako je pojasnio Rolf Hofman, čelnik Fulbratove komisije u Berlinu, danas su studenti mobilni i otići će gdje god to bude trebalo. Na američkim sveučilištima upisane su 564 tisuće stranih studenata koji pridonose američkoj ekonomiji s 13 i pol milijardi dolara godišnje, navodi Christian Science Monitor.

XS
SM
MD
LG