Linkovi

Tim Mc Graw, 'Let It Go'


Od 1993, kada se Tim McGraw sa svojom skladbom 'Indian Outlaw' našao među prvih deset najslušanijih country hitova, on je prodao više od 34 milijuna primjeraka svojih albuma i našao se na vrhu top liste countryja 26 puta. I sa svojim novim albumom "Let It Go", McGraw ponovno dominira top-listama.

Najnoviji album Tima McGrawa njegov je deseti album za redom koji debitira na prvom mjestu Billboardove top-liste countryja. To je, isto tako, treća zbirka koju je snimio sa svojim sastavom s kojim odlazi na turneje.

"Moj band, The Dancehall Doctors, sa mnom je već oko 15 godina. Dvojica iz banda su sa mnom već 18 godina, još dok smo svi bili malo poznati. Zajedno sviramo već tako dugo da mislim da možemo izvoditi bilo kakav glazbeni stil bez problema. To nam daje i slobodu da biramo što nam se sviđa, a ne da moramo gledati samo određene vrste skladbi," kaže McGraw.

Na albumu "Let It Go" nalazi se i skladba "Train #10", koju je Tim napisao zajedno s Bradom i Brettom Warrenom, iz sastava The Warren Brothers. Vrijedi istaknuti i Timovu novu verziju skladbe "Suspicions", Eddieja Rabbitta, koja je 1979. bila hit broj jedan countryja, kao i duet koji je snimio sa svojom suprugom Faith Hill, "Shotgun Rider".

"Shotgun Rider" je jedan od dva dueta koje je Tim snimio zajedno s Faith za svoj novi album. Prošle godine, njih dvoje su održali svoju drugu turneju nazvanu "Soul2Soul", koja je postala country turneja s najvećom zaradom u povijesti. U lipnju, krenut će na još jednu takvu turneju. No, ta će vjerojatno biti posljednja, kaže Tim McGraw.

"Djeca nam rastu – sada su 9, 8 i 5 godina stara – i vjerojatno više neće biti ljeta u kojima će moći putovati s nama. Ovo će nam možda biti posljednja takva turneja. Kad smo svi na turneji, to je prava obiteljska atmosfera. Putujemo autobusom i svako malo i drugi dovedu svoje obitelji. Djeca se igraju, zatim u uredu udaraju žigove na ulaznice … uglavnom svima je zabavno, a i osjećaju da sudjeluju u onome što mi radimo," kaže McGraw.

Uz to što je jedna od najvećih zvijezda countryja, Tim McGraw je dobio i vrlo dobre kritike za svoju glumu. Prvi se puta na velikom ekranu pojavio u filmu Billyja Boba Thorntona "Friday Night Lights", 2004, a svoju prvu vodeću ulogu imao je prošle godine, u drami "Flicka". Ove godine, vidjet ćemo ga u filmu "The Kingdom", uz Jamieja Foxxa, Jennifer Garner i Chrisa Coopera.

No, gluma mu neće postati stalna karijera, kaže Tim McGraw, jer nema živaca za sjedenje i čekanje između snimanja pojedinih scena.

XS
SM
MD
LG