Linkovi

Film tjedna: 'Perfect Stranger'


Tajne, laži i ubojstvo – to su sastojci napetog trilera s oskarovkom Halle Berry, Giovannijem Ribisijem i Bruceom Willisom u glavnim ulogama.

'Sve što je potrebno da bi se počinilo ubojstvo su pravi sastojci u pravo vrijeme,' kaže Rowena, njujorška reporterka čija je specijalnost uvući se potajice – lažnim identitetom - u redove onih koji su pod njezinim istraživačkim perom, i domoći se istine. No, kad joj prijateljica bude ubijena, Ro – kako ju zovu prijatelji – otkriva naznake da je ubojica moćni tajkun Harrison Hill.

Kako bi prikupila dokaze o Hillovoj krivnji, Ro se pretvara u naizgled površnu djevojku koja dolazi raditi kao privremena zamjena u Hillov ured. Kao pravi notorni ženskar, Hill odmah uočava seksi uposlenicu, spremnu za flert. Upravo to je ona i željela … i tako počinje igra mačke i miša.

Halle Berry kaže da ju je uloga u kojoj treba glumiti nekoga tko glumi lažnu osobu istovremeno i privlačila kao novi izazov, ali i plašila: "Ona je vrlo komplicirana osoba … Čitanje scenarija je već bilo podvig: događa se toliko zapleta i preokreta, toliko ima iznenađujućih otkrića da sam, kad sam došla do kraja, bila potpuno ophrvana … Zaprepaštena, sama sam si rekla: 'Moram to pročitati iznova,' i to sam i učinila. Kad sam shvatila koliki će to biti izazov voditi publiku u smjeru u kojem želim da idu, uplašila sam se da mi to neće uspjeti … Tada sam i shvatila da moram odigrati tu ulogu."

Bruce Willis glumi ženskara Harrisona Hilla. Kaže da mu uloga nije teško pala: "Rijetko se dobiju uloge u kojima se potpuno tako slobodno može flertovati kao u ovom filmu … pa sam ja to i radio. Zamislite kako je teško ići na posao kad te tamo čeka čitav dan dozvoljenog – dapače, traženog! – flertovanja s Halle Berry."

No, da bi bio uvjerljiv kao sumnjivac za ubojstvo, Hill mora odavati dojam da je opasan, posebice kada optužuje svoju novu uposlenicu da špijunira za konkurentsku reklamnu agenciju.

U glumačkoj postavi je i Giovanni Ribisi kao Rowenin tehnički nadaren pomoćnik.

Film "Perfect Stranger" režirao je James Foley, a – kao rijedak slučaj među holivudskim filmovima – on je zaista i bio sniman na lokacijama u New Yorku, gdje se odvija radnja, uključujući i 'ground zero', mjesto gdje su se uzdizali tornjevi-blizanci Svjetskog trgovinskog centra.

XS
SM
MD
LG