Linkovi

Nancy Pelosi u Saudijskoj Arabiji


Predsjedateljica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi u posjetu je Saudijskoj Arabiji – posljednjoj postaji na njenoj srednjoistočnoj turneji. Gospođa Pelosi je razgovarala sa saudijskim kraljem Abdullom o situaciji u Iraku, te palestinsko-izraelskom mirovnom procesu. Ona se susrela i s članovima Savjetodavnog vijeća saudijske kraljevine.

Nancy Pelosi u doputovala u Riyad iz Damaska gdje je razgovarala sa sirijskim predsjednikom Basharom al-Assadom. Održavanje tog sastanka kritizirano je iz Bijele kuće, a dopredsjednik Dick Cheney je za ABC News izjavio da su razgovori gospođe Pelosi sa sirijskim predsjednikom potkopali nastojanja Sjedinjenih Država da izolira sirijskog čelnika. Time se – prema njegovim riječima – nagrađuje neprihvatljivo ponašanje Sirije.

Predsjedateljica Zastupničkog doma ističe, međutim, da je značajno održavati dijalog sa Damaskom, te je dodala da je sa Basharon al-Assadom razgovarala o tome kako Sirija može pomoći u ratu protiv terorizma. Nancy Pelosi je najviši američki dužnosnik koji je posjetio Damask u zadnjih nekoliko godina.

XS
SM
MD
LG