Linkovi

Bush: 'Demokrati se igraju politike'


Predsjednik Bush traži od Kongresa da mu pošalje Zakon o dodatnom financiranju ratnih operacija u Afganistanu i Iraku, kako bi ga mogao potpisati, ali – napomenuo je – zakon koji ne uključuje datum povlačenja američkih vojnika iz Iraka.

Podsjetio je zakonodavce da je već prošlo 57 dana od kada je Kongresu uputio zahtjev za dopunsko financiranje rata. "Pošaljite mi zakon koji mogu potpisati, ili zakon s datumom povlačenja, na koji ću ja staviti veto - ali učinite to brzo," - poručio je predsjednik Bush.

"Demokrati se igraju politike u Kongresu, a to samo može nanijeti štetu našim vojnicima i njihovim obiteljima," - rekao je i dodao: "Ako Kongres ne usvoji prijedlog o financiranju ratnih operacija u Iraku i Afganistanu i ako taj prijedlog ne bude do sredine travnja na mom stolu spreman za potpis, naše će postrojbe patiti, oni koji su sada u ratu morat će ostati duže, jer njihove zamjene neće biti spremne i postavlja se pitanje vojne opreme, odnosno hoćemo li moći osigurati sve što je vojnicima potrebno da bi ratovali."

Predsjednik Bush je upozorio da Amerikanci ne žele da političari iz Washingtona govore generalima kako treba voditi rat.

XS
SM
MD
LG