Linkovi

Hillary Clinton prikupila rekordnu svotu za financiranje svoje predsjedničke predizborne kampanje


Demokratska senatorica Hillary Rodham Clinton objavila je da je izborni stožer njezine predsjedničke kampanje prikupio rekordnu svotu novca za vođenje kampanje. U prva tri mjeseca ove godine, Hillary Clinton je prikupila donacija u visini od 26 milijuna dolara, što je više od tri puta veće od ranijeg rekorda za neizbornu godinu, i to u njezinom prvom tromjesečju. Njezini suradnici kažu da je daljnjih 10 milijuna dolara prebačeno u ovu kampanju iz njezinog fonda za izbor za senatora.

Drugi demokratski predsjednički pretendent, John Edwards, izvijestio je da je u istom periodu prikupio 14 milijuna dolara za predizbornu kampanju. Senator Barack Obama, također kandidat za nominaciju od strane Demokratske stranke, nije još objavio financijske podatke za svoju kampanju. Rok za objavljivanje tih podataka je 15. travnja.

U Sjedinjenim Državama, kandidati za savezne izborne položaje moraju objaviti podatke o financiranju svoje kampanje. Građanima je ograničena količina koju mogu donirati određenom kandidatu.

XS
SM
MD
LG