Linkovi

Edwardsu porasla popularnost


Odluka bivšeg demokratskog senatora Johna Edwardsa da ostane u utrci za predsjedničku nominaciju unatoč teškoj bolesti njegove supruge Elizabeth, naišla je na podršku većine Amerikanaca, piše najtiražniji američki dnevnik USA Today. Prema anketi koju su proveli navedeni dnevnik i istraživačka agencija Gallup 75 posto građana odobrava njegovu odluku, a jedna trećina vjeruje da će Edwards ipak biti prisiljen na povlačenje.

Nakon što je objavljeno da se kod Elizabeth Edwards ponovno pojavio rak popularnost njenog supruga je porasla. John Edwards trenutno se nalazi na četvrtom mjestu s podrškom 14 posto demokratskih birača. Prva je po popularnost Hillary Rodham Clinton s 35 posto, slijedi senator iz Illinoisa Barack Obama s 22, a na trećem se mjestu nalazi osoba koja se nije niti kandidirala – bivši američki dopredsjednik Al Gore sa 17 posto, piše USA Today.

Angioplastika, odnosno proširenje začepljenih krvnih žila ugradnjom stenta nije ništa učinkovitije od klasničnog tretmana lijekovima, pokazalo je novo istraživanje o kojem izvještava Los Angeles Times. Studija je provedena na dvije tisuće pacijenata. Oni koji su imali ugrađen stent i oni koji su bili tretirani lijekovima na kraju su imali približno isti broj srčanih i moždanih udara te smrtnih slučajeva. Jedina razlika bila je u tome da su oni kojima je bio ugrađen stent trpjeli manje bolove.

Tijekom četiri i pol godine promatranja iz skupine onih pacijenata kojima je ugrađen stent preminulo je njih 211, a od onih koji su bili podvrgnuti klasičnom tretmanu lijekovima preminula su 202 pacijenta, piše USA Today.

XS
SM
MD
LG