Linkovi

Russell Gunn izvodi hitove Milesa Davisa


Trubač Russell Gunn postajao je sve poznatiji glazbenik modernog hip hopa sve do 1994, kada je nastupio sa Wyntonom Marsalisom i Lincoln Center Jazz orkestrom. Od tada, započinje Gunnova sjajna jazz karijera, mada on nikad nije napustio svoje hip hop korijene. Najnovije dostignuće Russella Gunna, je album posvećen velikanu jazz-fusiona, trubaču Milesu Davisu.

Kada čujemo ime Milesa Davisa, ne pomislimo često na rok ili funk glazbu. No, u eri slobodnog jazza 60-ih i ranih 70-ih godina, čak ni Miles nije bio imun na električni utjecaj roka. Milesov takozvani, cool-jazz, bio je pravo zadovoljstvo za uši Russella Gunna, koji se prvu put primio trube sa 10 godina. Iako je svirao u školskom bendu sa željom da jednog dana postane hip hop umjetnik, njegova strast za jazz bila je prejaka.

Nakon dvije godine pohadjanja Jackosn State Universitya, gdje je imao stipendiju, Gunn se vratio kući i vježbao svoje umjeće u East Saint Louisu, u državi Illinois. Gunn se prisjeća …Jedan dan sam u East Saint Louisu, ne radim ama baš ništa, a odmah sljedeći tjedan, sviram u Lincoln Centru. Bilo je to iskustvo koje otvara oči, dodaje Gunn.

Dugo očekivani novi album Russella Gunna sadrži neke od najupečatljivijih hitova Milesa Davisa, uključujući i All Blues. Miles je skladao tu pjesmu za album Kind of Blue, koji se smatra najprodavanijim jazz albumom svih vremena. Tu su takodejr skladbe sa još dva klasična albuma Milesa Davisa, Bitches Brew i Tutu, kao i Eighty One, pjesma sa utjecajem latino zvuka.. Dodajmo tome i Blue in Green, te orginalnu skladbu Russella Gunna, New New Blues.

XS
SM
MD
LG