Linkovi

Glasovi mladih - UNICEF na webu


Web stranice koje danas predstavljamo daju mladim ljudima iz različitih zemalja i kultura mjesto za online okupljanje, međutim, nije riječ o tipičnom kontakt-sajtu poput MySpace. com

Maria Christina Gallegos koordinator je websajta Glasovi mladih kojeg možete posjetiti na adresi unicef.org/voy. " Glasovi mladih su internetske stranice koje je utemeljio UNICEF za mlade ljude koji žele proširiti svoja znanja, istražiti i vidjeti više od svijeta. Sajt povezuje djecu i odrasle u različitim zemljama da istražuju, govore i poduzmu akciju glede globalnih pitanja",

Web stranice su ispunjene informacijama koje zanimaju mlade: sajt je namijenjenoj dobnoj skupini od 10 do 24 godine. Na web sajtu Glasova mladih pronaći ćete napise o temama kao što su okoliš i siromaštvo."Tu su i teme o AIDS-u/HIV-u. Prava djece su također važna tema jer ne znaju svi svoja prava, stoga je vrlo važno da o njima nešto nauče".

Međutim, Glasovi mladih su daleko više od toga da samo pružaju informacije djeci. Oko 30 tisuća članova iz zemalja diljem svijeta sudjeluje u online diskusijama. "Diskusijski forum je srce Glasova mladih. To je mjesto gdje djeca mogu reći što misle, iznijeti neku ideju, susresti druge ljude i partnere tako da mogu poduzeti nešto o stvarima kroz koje prolaze".

Upečatljivo jest da 60 posto korisnika dolazi iz zemalja u razvoju, gdje su kompjuteri i internetske usluge manje dostupni. Web sajt je na engleskom, francuskom i španjolskom, a prošle je godine dodan i arapski. Na njemu nema grafikom bogatih sadržaja tako da se lako može koristiti i sa sporim internetskim vezama. Da se podsjetimo adresa Glasova Mladih je www.unicef.org/voy.

XS
SM
MD
LG