Linkovi

Godišnja konferencija Folk Alliance


Glazbenici koji su se okupili na ovogodišnjem petodnevnom Folk Alliance skupu u jednom hotelu u Memphisu, u saveznoj državi Tennessee, nisu tu zbog pljeska obožavatelja, nego da bi dobili priliku da upoznaju agente, menadžere, glazbene kritičare i predstavnike radio postaja. Rječju, da upoznaju ljude koji bi im mogli pomoći da unaprijede svoje karijere. Jedan od takvih glazbenika je i Jeff Black iz Nesvilla.

Black već ima agenta. Njegova se glazba već vrti na mnogim radio postajama čiji zastupnici su na ovom skupu. Na pitanje što je njega privuklo na ovogodišnje okupljanje, Black odgovara.

"Mislim da se radi o tome da je ovo prilika da dodjem, i sviram sa starim prijateljima. Možda saznam za neko mjesto koje treba glazbenike, ili nešto slično za što još ne znam, i možda dobijem priliku da zasviram na takvom mjestu. Ovaj se skup naziva konferencijom, ali sve se vrti oko glazbe više nego ičeg drugog. Ne dolazim tu sa bilo kakvim očekivanjima. Dolazim tu jednostavno da sviram, i to je sve. Da podijelim glazbu i razmjenim pokoju priču."

I dok su mnogi od izvodjača na ovom skupu relativno nepoznati glazbenici, neki drugi poput Rosalie Sorrels, Peggy Seeger i The Roches bave se glazbom već desetljećima. To je slučaj i sa Danom Navarrom, članom benda Lowen and Navarro, kao i njegovim kolegom Ericom Lowenom. Izvan krugova Folk Alliance-a ova su dva glazbenika vjerojatno najpoznatiji kao tekstopisci za umjetnike kao što su Pat Benatar, za kog su napisali hit pjesmu We Belong.

Lowen and Navarro objavili su svoj debitanstki album 1990 godine, a njihov najnoviji album Hogging the Covers izašao je prošle godine. Ovaj je album različit od njihovog ranijeg repertoara jer se na njemu pojavljuje glazba Gordona Lightfoota, Toma Pattyija, čak i Van Morrisona.

XS
SM
MD
LG