Linkovi

Love, Pain and the Whole Crazy Thing - novi album Keitha Urbana


Tijekom 2006, zvijezda countryja Keith Urban uživao je na vrhuncu uspjeha u karijeri i izgledao sretniji nego ikad ranije svojim privatnim životom. No, na iznenađenje mnogih, u listopadu on je napustio svoj dom u Nashvilleu i otišao u rehabilitacijski centar protiv alkoholizma, u Kaliforniji. Keith Urban je sada završio liječenje i aktivno vodi promidžbenu kampanju za svoj novi album, naslovljen "Love, Pain and the Whole Crazy Thing".

Skladba "Jednom u životu" prvi je singl sa četvrtog albuma Keitha Urbana, 'Love, Pain and the Whole Crazy Thing'. Pjesma se odmah našla na 17. mjestu top-ljestvice countryja u tjedniku Billboard, što je najviše plasirani debi neke country pjesme ikad. I, dok bi se očekivalo da će Urban slaviti taj rekord u uspješnosti, kao i svoj još vrlo svježi brak s glumicom Nicole Kidman, on se izmakao iz oka javnosti otišavši na liječenje u Kliniku Betty Ford, u Los Angelesu.

To mu nije prvo iskustvo s liječenjem od ovisnosti: 1998, Keith je proveo mjesec dana u jednoj klinici u Nashvilleu, liječeći se od ovisnosti o alkoholu i kokainu. Urban objašnjava kako je shvatio da mu treba liječenje. "To nema nikakve veze s time je li netko sretan i zadovoljan, jer ja sam to bio. Ali, nisam radio ono što sam trebao raditi da bih se održao na putu na kojemu sam ranije bio. Dakle, shvatio sam da moram odmah poduzeti korake da se vratim na taj put. Shvaćao sam da sam 'sve manje ja'. Svatko tko je bio u sličnoj situaciji, prepoznat će taj osjećaj 'to nisam ja, to je netko drugi'. Stvarno sam zahvalan na svoj podršci koju sam primio".

Ronnie Dunn – iz nagrađivanog country dueta Brooks and Dunn – pridružuje se Keithu Urbanu na skladbi nastaloj nakon haranja uragana Katrina, "Raise the Barn". To je jedna od 11 skladbi koje je Urban sam, ili u suradnji, skladao za ovaj album. Uskoro, on kreće na svjetsku turneju. Pitamo ga što mu je najdraže na izvođenju koncerata. "Posebno je sjajno kad ljudi zajedno s nama pjevaju neku od novih pjesama. Općenito već sam osjećaj povezanosti s publikom koja uživa u toj glazbi zajedno sa mnom, to je nešto nezamjenjivo".

Godina 2007, za Keitha Urbana će biti puna obveza. Kaže da će u prekidima turneje barem desetak puta otići u Australiju, da posjeti suprugu koja će u njihovoj domovini snimati novi film. Europski dio turneje 'Love, Pain and the Whole Crazy Thing' počinje 19. travnja, dok su američki koncerti planirani od lipnja.

XS
SM
MD
LG