Linkovi

WP: Predsjednik Bush intervenira u skandalu oko bolnice Walter Reed


Nakon niza smjena zbog neodgovarajućeg post-bolničkog tretmana za ranjene vojnike u vojnoj bolnici Walter Reed, predsjednik Bush je – javlja Washington Post – naložio utvrđivanje situacije u drugim vojnim bolnicama i rehabilitacijskim centrima diljem Sjedinjenih Država. Podsjetimo, Washington Post je u dva teksta izvjestio o lošim uvjetima smještaja u nekim objektima bolnice Walter Reed.

Dok predsjednik Bush poziva na istragu, a Pentagon smjenjuje odgovorne, demokrati na Capitol Hillu osuđuju američku administraciju te najavljuju vlastite istrage. Najmanje dva odbora spremaju se na raspravu o neodgovarajuće lošem bolničkom smještaju ranjenika iz Iraka i Afganistana, piše Washington Post.

New York Times pak izvještava da američka administracija predviđa u Sjedinjenim Državama daljnje povećanje otpuštanja plinova koji pridonose globalnom zatopljavanju. Ukupna količina tih plinova u slijedećih deset godina rast će po gotovo istoj stopi kao i u protekloj godini. Drugim riječima, ništa se nije promijenilo u međuvremenu unatoč novim znanstvenim spoznajama o globalnim klimatskim promjenama. U izvješću, koje će objaviti američka Agencija za zaštitu okoliša, upozorit će se na daljnje rizike po zalihe vode, obalu, te eko-sustave diljem Sjedinjenih Država, piše New York Times.

XS
SM
MD
LG