Linkovi

Novi dokumentarni film pokazuje mogući grob Isusa Krista


Producenti dokumentarnog filma 'Izgubljen Kristov grob', na čelu sa slavnim Jamesom Cameronom, prikazali su u New Yorku javnosti dva mala lijesa od vapnenca - kosturnice - za koje tvrde da su se u njima možda nalazili posmrtni ostaci Isusa Krista i Marije Magdalene.

Cameron, - kojemu su slavu donijeli filmovi Terminator, Aliens i Titanic -, kaže da kosturnice - njih ukupno deset, otkrivenih na istoj lokaciji u jednom predgrađu Jeruzalema, 1980. -, možda sadrže kosti Isusa i njegove obitelji. U filmu se kaže da su na jednom lijesu upisane riječi 'Juda sin Isusov', ukazujući na mogućnost postojanja Kristovog sina, kojemu bi majka bila Marija Magdalena.

Ove tvrdnje zadiru u srž vjere milijuna kršćana koji vjeruju da je Isus, nakon što je pogubljen, uskrsnuo i bio uzdignut u nebo. Cameron i njegova ekipa, međutim, tvrde: Isusove kosti su ostale na Zemlji! Dokaz za tu tvrdnju je obiteljska grobnica s kosturnicama na kojima su, između ostalih imena – Marija, Mariamene - tadašnja verzija imena Marija Magdalena -, Isus sin Josipov, te Juda sin Isusov. Prema Jamesu Cameronu, to je kombinacija koja nedvojbeno ukazuje da se radi upravo o Isusu Kristu.

Međutim, izraelski arheolog Amos Kloner, prvi arheolog koji je pregledao tu lokaciju još prije 27 godina, kaže da imena ne govore ništa posebno, jer su sva bila vrlo popularna u to vrijeme, a osobito ime – Isus. "Ustvari, 900 sličnih grobnica iz tog perioda je otkriveno u Jeruzalemu, među njima 71 kosturnica s imenom – Isus," kaže Kloner.

Film 'Izgubljen Isusov grob' emitirat će kablovska televizijska mreža Discovery, 4. ožujka.

XS
SM
MD
LG