Linkovi

Nakon kritika Washington Posta, Pentagon najavio neovisnu istragu stanja u vojnim bolnicama


Američki ministar obrane Robert Gates najavio je da će jedan neovisni stručni panel proučiti stanje u medicinskim ustanovama američkih oružanih snaga, nakon što je dnevnik Washington Post ovaj tjedan izvještavao o lošem stanju nekih odjela bolnice Walter Reed.

U toj se bolnici oporavljaju ili su se oporavile tisuće američkih vojnika ranjenih u Iraku i Afganistanu.

Na tiskovnoj konferenciji u Pentagonu, ministar Gates je izjavio da 'američki vojnici ne zaslužuju oporavak u objektima koji su daleko ispod prosjeka te da je nedopustivo da nakon dolaska iz rata imaju probleme s birokracijom, kako bi osigurali povlastice koje im pripadaju'.

Vojne su vlasti nakon što su objavljeni članci u Washington Postu poduzele hitne popravke u bolnici Walter Reed, koje bi trebale biti okončane krajem ovog tjedna.

Dva članka objavljena u washingtonskom dnevniku opisala su stanje u jednom objektu kompleksa Walter Reed, u kojem su se oporavljali vojnici netom otpušteni iz bolnice. Autori tvrde da je smještaj vojnika bio izuzetno nekvalitetan, u derutnim sobama, te da su vojnici nakon otpuštanja iz bolnice bili uhvaćeni u svojevrsnu 'birokratsku noćnu moru', nastojeći bez uspjeha osigurati sve povlastice koje im u civilnom životu pripadaju.

XS
SM
MD
LG