Linkovi

Los Angeles i Chicago predali prijedloge svojih kandidatura za domaćina Olimpijade 2016.


Los Angeles i Chicago podnijeli su Američkom olimpijskom odboru detaljne planove koji pokazuju zašto svaki od njih smatra da bi trebao biti domaćin ljetnih olimpijskih igara 2016. godine. Oba su grada podnijela detaljnu viziju organizacije tih igara, s 19 zasebnih poglavlja, posvećenih pitanjima poput sigurnosti, tehnologije, smještaja, očuvanja okoliša, te strategije za pridobivanje podrške međunarodnih pojedinaca i tijela, relevantnih za donošenje odluke o domaćinstvu igara.

Komisija za ocjenu kandidatura američkog olimpijskog odbora otputovat će u Los Angeles 28. veljače, a u Chicago 5. ožujka, na dvodnevne inspekcije. Svoju će odluku odbor obznaniti 14. travnja.

Prijedlog grada iz Sjedinjenih Država kao kandidata za domaćina igara 2016. godine treba biti predan Međunarodnom olimpijskom odboru 15. rujna, a domaćin tih igara bit će odabran 2009. godine. Drugi gradovi u svijetu koji su iskazali zanimanje za domaćinstvo igara 2016. su Madrid, Tokyo, Rim i Rio de Janeiro.

U svojoj ponudi, Los Angeles težište stavlja na postojeće objekte južne Kalifornije, na prometnu i turističku infrastrukturu, te svoje bliske veze sa svijetom medija i zabave. Glasnogovornik Chicaga izjavio je da prijedlog tog grada, izložen na 1200 stranica, nabraja 25 sportskih objekata, od kojih je 65 posto već izgrađeno.

XS
SM
MD
LG