Linkovi

David Beckham odlazi iz Madrida u Los Angeles za četvrt milijarde dolara


Nogometna superzvijezda David Beckham prelazi u ljeto iz madridskog Reala u Los Angeles, gdje će igrati u prvoligaškom klubu LA Galaxy. Petogodišnji ugovor Beckhamu donosi četvrt milijarde dolara.

Nakon višemjesečnog poticanja od strane Reala da se odluči hoće li potpisati za daljnje dvije godine, 31- godišnji Beckham je – u dogovoru s obitelji i, kako kaže, onima koji brinu o njegovoj karijeri – odlučio otići na američku Zapadnu obalu.

Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije kaže da, nakon što je igrao u dva najbolja kluba u svijetu – Manchester United i Real Madrid – željno očekuje novi profesionalni izazov – širenje popularnosti nogometa u Sjedinjenim Državama, gdje su najpopularnije ekipne igre one domaćeg podrijetla, američki nogomet i bejzbol.

Premda je ugovor od 250 milijuna dolara mnogim nogometašima samo neostvareni san, Beckham – koji je jednako koliko i sportska zvijezda slavan i kao jet-setter – godišnje zarađuje milijune dolara od tvrtki čije proizvode ili koristi ili im iskaže svoju podršku. On već vodi sportsku akademiju u južnoj Kaliforniji, a, kako javljaju tabloidi, njegova supruga, bivša članica sastava Spice Girls, u Los Angelesu traga za kućom, koja bi im postala novi dom.

XS
SM
MD
LG