Linkovi

Priopćenje predsjednika Busha u vezi pogubljenja Saddama Husseina


Priopćenje predsjednika Georgea W. Busha:

"Danas, Saddam Hussein je pogubljen, nakon pravednog suđenja kakvo je uskratio žrtvama svog brutalnog režima.

Pravedna suđenja bila su nezamisliva pod tiranskom vladavinom Saddama Husseina. Odlučnost iračkog naroda da se okrene budućnosti nakon desetljeća opresije zaslužna je da je Saddam Hussein, usprkos užasnih zločina protiv vlastitog naroda, sam dobio pravedno suđenje. Bez odlučnosti iračkog naroda da izgradi društvo kojim vladaju zakoni, to ne bi bilo moguće.

Pogubljenje Saddama Husseina dolazi na kraju vrlo teške godine za irački narod i za naše postrojbe. Izvršenje pravde nad Saddamom Husseinom neće okončati nasilje u Iraku, ali je važna prekretnica na putu Iraka da postane demokracija koja može vladati, održavati i braniti samu sebe, te biti saveznik u ratu protiv terora.

Današnji nas dan podsjeća kako daleko je irački narod odmakao otkako je okončala vladavina Saddama Husseina, kao i da taj napredak ne bi bio moguć bez trajne službe i požrtvovnosti muškaraca i žena u sastavu američkih oružanih snaga.

Na daljem putu, predstoje nam brojne teške odluke, kao i daljnja požrtvovnost. No, sigurnost američkog naroda zahtijeva da ne posustanemo u osiguravanju daljnjeg napretka za iračku mladu demokraciju."

XS
SM
MD
LG