Linkovi

Svaki peti Latinoamerikanac u SAD - gladan?


Svaki peti Latinoamerikanac u Sjedinjenim Državama ima ograničen ili uopće nema pristup nutritivno kvalitetnoj hrani, objavila je organizacija za zaštitu građanskih prava National Council of La Raza. U izvješću te organizacije kaže se da je 'prehrambeno nesigurno stanje' među latinoameričkim građanima izazvano najvećim dijelom siromaštvom i nedostatnom informiranošću o mogućnosti dobivanja pomoći u hrani.

Ova organizacija kaže da gotovo 22 posto latinoameričke populacije u Sjedinjenim Državama živi u siromaštvu. Osobe koje udovoljavaju kriterijima za dobivanje vladinih bonova za besplatnu hranu često uopće ne znaju da postoji takva mogućnost ili ne znaju imaju li na njih pravo.

U izvješću se kritizira zakon iz 1996, koji useljenicima u Ameriku ograničava pravo na dobivanje vladinih bonova za hranu. To je jedan od glavnih vladinih programa pomoći siromašnima. Organizacija koja se bori za građanska prava Latinoamerikanaca u Sjedijenim Državama poziva vladu da ukine takva ograničenja, te da se angažira kako bi pomoć u hrani postala dostupnija građanima latinoameričkog podrijetla.

XS
SM
MD
LG