Linkovi

Sonny Rollins - najpopularniji jazz izvođač prema anketi Downbeata


Čitatelji glazbenog časopisa Downbeat glasovanjem su odlučili da je 76-godišnji Sonny Rollins njihov najdraži jazz glazbenik. Njegov koncertni album 'Without a Song' proglasili su najboljim.

Svega nekoliko dana nakon terorističkih napada na Sjedinjene Države 2001. godine Sonny Rollins putovao je iz svog doma u New Yorku u Boston kako bi održao koncert na glazbenoj akademiji Berklee. Taj koncert, u kojem dolazi do izražaja njegova karakteristična kombinacija emocija i ležernost scenskog nastupa, postao je jazz album o kojem se najviše govorilo prošle godine i koji je oživio 60-godišnju karijeru poznatog jazz glazbenika.

Čitatelji časopisa Downbeat proglasili su Sonnya Rollinsa najboljim u tri kategorije: jazz glazbenika, izvođača na tenor saksofonu te za najbolji album. 16-godina mlađi od Sonnya Rollinsa, no ništa manje dinamičan u studiju ili na pozornici, basist je Dave Holland.

Njemu su također pripale tri nagrade: za najbolju jazz skupinu, big band i basista godine. Holland se preselio u Sjedinjene Države iz Britanije kako bi svirao uz Milesa Davisa. Prije nego li je osnovao vlastitu grupu, 1972. godine, Holland je snimio s Davisom tri albuma.

XS
SM
MD
LG