Linkovi

'These Days' - album Vincea Gilla


Country pjevač Vince Gill stvara glazbene hitove već više od 20 godina. U toku svoje karijere prodao je više od 33 milijuna albuma i osvojio više Grammija i nagrada Country Music Associationa nego ijedan drugi country pjevač. Njegov zadnji album ujedno je i njegov najambiciozniji. Mary Morningstar predstavlja nam album 'These days'.

Novi album Vince Gilla These Days sadrži 43 originalne pjesme, koje je počeo snmimati krajem prošle godine. Ideja za ovaj višestruki album došla je za vrijeme snimanja u Blackbird Studiju u Nashvilleu. Vince je na zidu vidio razne suvenire Beatlesa, i prisjetio se vremena kada je taj legendarni sastav izdavao i po nekoliko albuma u jednoj godini. Njegova izdavačka kuća tu je ideju prihvatila i predložila da se ti višestruki albumi objave odjednom.

Vince Gill kaže da i danas još uvijek osjeća istu strast prema glazbi, te da mu je želja da slušatelje povede na putovanje kroz glazbu i uistinu im pokaže što to on radi. Glazba ga još uvijek očarava, dodaje, a želja mu je da i drugi to osjete kroz njegovu glazbu.

Četiri albuma objavljena zajedno pokazuju njegove različite glazbene stilove: "Rock album sadrži dosta gitare, album balada dobar je za spavaću sobu, country western album je jednostavno kolekcije dobre stare country glazbe. Akustični album je mješavina bluegrass, folk, pravih amerikana skladbi. Dakle, svega po malo."

Sweet Little Corrina na kojoj možemo čuti i vocal Phila Everlya iz Everly Brothersa, skladba je koju je Vince napisao za svoju petogodišnju kćer. Na albumu je i pjesma Sweet Augusta Darling, pjesma posvećena njegovoj supruzi, pjevačici duhovnih pop pjesama Amy Grant, koja je odrasla u mjestu Augusta u državi Georgia.

Njegova supruga Amy jedna je od glazbenika koje se Vinceu pridružuju na ovom albumu. Uz nju na albumu se još pojavljuju Trisha Yearwood, Bonnie Raitt, Alison Krauss, Patty Loveless i Sheryl Crow. Za pet tjedana ovaj je album ostvario zlatnu nakllčadu od 500 tisuća primjeraka samo u Sjedinjenim Državama.

XS
SM
MD
LG