Linkovi

Album Johna Pizzarellija 'Dear Mr. Sinatra'


Jazz-gitarist i pjevac John Pizzarelli nikad ne zaboravlja svoje glazbene junake. Jedan od njih bio je Nat King Cole, ciji trio je Pizzarellija inspirirao na snimanje dva homage-albuma, tijekom devedesetih godina. Drugi je Frank Sinatra. Njemu je Pizzarelli posvetio svoj najnoviji album, pod naslovom – “Dear Mr. Sinatra”.

Bilo je samo pitanje vremena kad ce John Pizzarelli posvetiti jedan album i Franku Sinatri. John priznaje da je cekao na pravi trenutak. Prije dvije godine, njegova se ideja konacno pocela realizirati kad se udruzio sa jazz-orkestrom Clayton-Hamilton i poceo raditi na albumu pjesama posebno pisanih za Franka Sinatru i onih koje ce zauvijek ostati vezane uz Sinatrino ime.

Album je to skladbi iz Sinatrinih “big band” godina, kad je nastupao s velikim orkestrima. Aranzmani su prvoklasni, dopali bi se i Sinatri.

Kao sin slavnog swing-gitarista Buckyja Pizzarellija, John je jazz zavolio jos kao dijete, pjevajuci i svirajuci na gitari od svoje seste godine. Bio je i clan ocevog sastava dok nije zapoceo solo-karijeru, potkraj osamdesetih godina.

Homage-album Franku Sinatri bio je neizbjezan. Poput Sinatre, i Pizzarelli je, kao Amerikanac talijanskog porijekla, odrastao u New Jerseyju. A onda postao jedan od vrhunskih interpretatora “Velike americke pjesmarice,” cesto su to pjesme koje i znamo iz repertoara Franka Sinatre.

XS
SM
MD
LG