Linkovi

'The Duhks' - mladi glazbenici izvode starinsku glazbu


Tijekom proteklih nekoliko godina sve više Amerikanaca mlađih od 40 godina formiraju starinske orkestre izvodeći glazbu koja više podsjeća na onu iz 1940-tih nego na onu iz 2000-ih. Jedan od najboljih primjera predstavlja grupa The Duhks, sastav dvadesetogodišnjaka iz grada Winnipeg u kanadskoj pokrajini Manitobi.

Četvorica od petoro članova sastava The Duhks pjeva i njihova višeglasna pratnja solo pjevaču Jessie Haveya čuje se u izvedbi napjeva "Ol Cook Pot" koji otvara njihov novi album pod nazivom "Migrations". I u njihovoj rodnoj Kanadi kao i u Sjedinjenim Državama, folk glazba je kombinacija različitih utjecaja od bluegrassa, bluesa, gospela, do irske plesne glazbe i afro-kubanskih ritmova. To se možda čini čudnom kombinacijom, međutim sastav The Duhks stvorio je zvuk koji je u isto vrijeme i prepoznatljiv i potpuno nov.

Kao i njihova prva dva albuma, album "Migrations" je dobio brojne pohvale glazbenih kritičara diljem svijeta, a njihovi se štovatelji mogu pronaći posvuda uključujući i zemlje koje nisu engleskog govornog područja. Album je mješavina starih pjesama, među kojima i nekoliko duhovnih, i novog materijala poput pjesme "Who will take my place?", posvećene Michaelu Collinsu, irskom domoljubu i revolucionaru.

Sastav The Duhks provesti će kraj 2006. i početak 2007. na isti način kao i zadnje četiri godine, na turneji o kojoj više podataka možete naći na njihovoj internetskoj stranici duhks.com.

XS
SM
MD
LG