Linkovi

O.J.Simpsonova knjiga ipak neće biti objavljena


Medijski konglomerat News Corporation odustao je od objavljivanja kontroverzne knjige legende američkog nogometa O.J. Simpsona, koji je 1995. – nakon medijski vrlo pomno praćenog suđenja - oslobođen optužbi da je ubio svoju suprugu i njezinog prijatelja.

News Corporation odlučio je ne objaviti knjigu 'If I Did It' – u slobodnom prijevodu – 'Da sam to učinio', kao i posebnu televizijsku emisiju u kojoj bi O.J. Simpson govorio o knjizi.

Osnivač i vlasnik medijskog konglomerata News Corporation Rupert Murdoch rekao je jučer da je plan o objavljivanju knjige na ovu temu bio – nepriličan. On se ispričao obiteljima žrtava.

Iako je Simpson bio oslobođen optužbi, odlukom porote, u javnosti je bilo mnogo sumnji da je on ipak ubojica. U građanskoj je parnici izgubio te mu je sud naredio da obiteljima žrtava isplati odštetu od više od 33 milijuna dolara.

1995. godine, na suđenju, O.J. Simpsonovi su odvjetnici tvrdili da policija u Los Angelesu ima jake predrasude protiv crnaca, te da je samo zbog toga ovaj bivši nogometaš bio uhićen i optužen.

XS
SM
MD
LG