Linkovi

Aaron Neville - 'Bring It On Home'


Tijekom karijere duge više od četiri desetljeća, kao solist i član sastava Neville Brothers, pjevač Aaron Neville ostavio je trag u gotovo svakom glazbenom stilu, od gospela i rhytm'n'bluesa, pa do rocka, popa i countryja. No, svojim najnovijim albumom – kako izvješćuje Doug Levine – vraća se prvoj ljubavi, soulu, kako kaže i naslov albuma: "Bring It On Home ... Klasici soula".

Prepoznatljivi vibrato Aarona Nevillea bezbrojne je pjesme pretvorio u hitove, ali njegov glas ni u jednom stilu nije zvučao tako 'kod kuće' kao u klasičnom soulu. Svoj novi album Neville naziva zahvalnicom svojim uzorima, legendama soula poput Billa Withersa, Sama Cookea, Otisa Reddinga i Marvina Gayea, čija mu je glazba pomogla da prebrodi i dobra i loša vremena.

Mnogi od tih velikana su već umrli što je posjetu bolesnom Curtisu Mayfieldu, u bolnici, dalo gorko-slatki ton. "Sjedio sam uz njegov krevet i obojica smo jedan drugome govorili kako nam je onaj drugi bio omiljeni pjevač. Ja nisam znao da je on bio moj štovatelj, a meni je on bio jedan od heroja. Njegov glas je za mene bio poput lijeka. Svojedobno sam pjevao sve njegove pjesme" - kaže Aaron Neville.

Pjevajući skladbe drugih sastava – poput It's Alright, sastava Impressions – Aaron Neville sa svakom od njih uspostavlja osobenu, vlastitu vezu.

Poput mnogih građana New Orleansa, i Neville je ostao bez doma nakon haranja uragana Katrina. Snimanje novog albuma došlo je, stoga, kao pravo olakšanje i ublažavanje boli. "Bilo je to točno nakon Katrine, i meni je značilo više različitih stvari. Mislio sam o mojim sugrađanima, supruga mi je bolovala od raka ... dakle, samo pjevanje nekih od tih pjesam tjeralo mi je suze na oči" - kaže Aaron Neville, koji sada živi u Nashvilleu, a u New Orleans se vraća samo na nastupe. Kaže da grad više ni ne naliči na onaj u kojemu je bio rođen i odrastao. No, svejedno, on i dalje pruža pomoć i podršku svojim sugrađanima koji još žive u New Orleansu.

XS
SM
MD
LG