Linkovi

Carrie Underwood, Brooks & Dunn, te Brad Paisley odnijeli najviše nagrada Udruge country glazbe


U ponedjeljak su dodijeljene ovogodišnje nagrade Udruge country glazbe. Svečanost je održana u Nashvilleu, a glazbeni su veterani svjetla pozornice podijelili s novim uzdanicama countryja.

Prvu nagradu večeri, za najbolji singl godine, dobio je duo Brooks & Dunn za skladbu Believe, koja je pokupila i nagrade za najbolji video i najbolju pjesmu godine.

Sastav Rascall Flats je četvrtu godinu za redom najbolja vokalna grupa, a njihov album Me and my gang je najbolje prodavan country album 2006 godine.

Tijekom trosatnog televizijskog prijenosa, na pozornici Centra Gaylord u Nashvilleu, nastupale su najveće zvijezde country glazbe: Brooks & Dunn, Vince Gill, Rascal Flatts, Martina McBride i Alan Jackson.

Primjetno je bilo izbivanje Keitha Urbana, po treći puta za redom dobitnika nagrade za pjevača godine, inače supruga glumice Nicole Kidman, koji se nalazi na liječenju od alkoholizma.

Za zabavljača godine proglašen je Kenny Chesney, a jedna od zvijezda večeri bila je i mlada Carrie Underwood, pobjednica natjecanja American Idol 2005, kojoj je pripao naslov pjevačice godine. Njoj je dodijeljena i nagrada Horizon, koja odaje priznanje uzlaznoj putanji u karijeri u 12 mjeseci koji prethode dodjeli.

Dvije nagrade dobio je i Brad Paisley: s Dolly Parton je podijelio nagradu za duet u skladbi When I Get Where I'm Going, a njegov najnoviji album Time Well Wasted proglašen je albumom godine.

XS
SM
MD
LG