Linkovi

Mount Vernon - najpopularniji povijesni lokalitet u Americi


Mount Vernon, povijesni je dom prvog američkog predsjednika Georga Washingtona. Memorijalni centar nedavno je otvorio za posjetitelje niz novih galerija i tri dvorane s projektorima.

Mount Vernon otvoren je za posjetitelje 150 godina te je najpopularnija povijesna građevina u Americi koju godišnje posjeti oko milijun ljudi. No, unatoč velikom broju posjetitelja, jedna demografska skupina nije se mogla pridobiti kaže Jim Reese, izvršni direktor Mount Vernona.

"Tinejdžeri koji nisu ovdje prije dolazili u većem broju sada će ipak biti privučeni dodatnim atrakcijama" - očekuje Jim Reese.

Novi obrazovni centar Donald W. Reynolds ima 13 izložbenih prostora i tri dvorane u kojima se mogu gledati filmovi i predstave namijenjene tinejdžerima i djeci. Posebno je popularno kazalište građanske revolucije gdje se prikazuje uloga Georga Washingtona kao glavnog zapovjednika američkih oružanih snaga tijekom borbe za nezavisnost od Britanije u 18. stoljeću.

Kako bi se dočarala zimska scena, snježne pahuljice padaju i na publiku, a tu su i brojni zvučni efekti. Mladi ljudi ističu da je to odlično obrazovno iskustvo.Svi posjetitelji koji dođu u Mt. Vernon, bez obzira na dob, moći će naučiti dosta o životu Georga Washingtona, od njegovog djetinjstva pa do doba kada je postao Zapovjednik oružanih snaga, te američki predsjednik.

"George Washington je bio najrobusniji, najveći avanturist, najzanimljiviji te najatletskiji od svih utemeljitelja američke države. On nije bio samo najvažniji i najmoćniji čovjek tog doba, on je bio i najfascinantniji."

Takvu priču ne bi imali prilike čuti u domu Georga Washingtona, no svakako je možete čuti u novom obrazovnom centru Mount Vernona.

XS
SM
MD
LG