Linkovi

Ricky Martin - ličnost godine u izboru Akademije za latinoameričko glazbeno stvaralaštvo


Za Rickyja Martina, studeni će biti jedan vrlo dobar mjesec. Ovoj pop zvijezdi iz Portorika i višegodišnjem humanitarnom aktivistu, odaje se počast u New Yorku, svečanom večerom s koncertom, na kojem će biti proglašen Ličnošću godine od strane Akademije za latinoameričko glazbeno stvaralaštvo.

Šest dana kasnije, on će se pojaviti i na CD-u i DVD-u s novim i starim koncertnim skladbama iz repertoara na španjolskom jeziku, naslovljenom "Ricky Martin: MTV Unplugged".

'Još uvijek ne mogu vjerovati da sam upravo ja tako počašćen,' kaže Martin, ali priznaje da mu to pruža i novu priliku za govorenje o humanitarnoj strani svog djelovanja: borbi protiv eksploatacije djece. Njegova zaklada radi već godinama na sprečavanju trgovanja ljudima, posebice djecom.

'Pitaš se: zašto baš ja? zašto glazba? zašto slava?,' izjavio je Martin Associated Pressu u nedavnom intervjuu, pruživši i odgovor: 'Shvatio sam da je to bio samo jedan korak. Glazba je za mene korak koji mi je omogućio da saznam o problemu trgovanja i eksploatacije djece i da, potom, i sam o tome govorim i borim se protiv toga.'

Ricky Martin, američkoj publici najpoznatiji po svojim hitovima The Cup of Life, Livin' La Vida Loca i Shake Your Bon-Bon, isprva nije govorio o svojem humanitarnom radu, bojeći se da bi kritičari tvrdili da to čini kako bi prigrabio pažnju medija. No, promijenio je mišljenje kada je shvatio da bi mogao biti vrlo jaki glas u korist žrtava. U rujnu, on je boravio u Washingtonu, gdje je kongresnim zastupnicima o problemu trgovanja ljudima.

Sličnu je strastvenost Martin pokazao i u 12 skladbi koliko ih je na albumu MTV Unplugged, snimljenom u Miamiju, 17 kolovoza. 'Osjećao sam oživljene iste one neumrljane, čiste osjećaje koji su me zanosili u počecima moje karijere,' izjavio je 34-godišnji Martin.

XS
SM
MD
LG