Linkovi

I slavni iz svijeta zabave uočavaju: u politici, nitko nije imun na napade


U ovoj kongresnoj predizbornoj kampanji, kao i ranije, ponovno su se angažirale osobe iz svijeta showbiznisa, većina njih na strani demokrata.

Kao što se osvjedočio glumac Michael J. Fox - koji se zalaže za istraživanja na matičnim stanicama - ni slavni nisu imuni od napada. Foxa je napao radijski konzervativni komentator Rush Limbaugh izjavivši, na opće zgražanje većeg dijela Amerike, da je poznati glumac odglumio simptome Parkinsonove bolesti u poruci koju je snimio u korist demokrata u Missouriju.

Analitičari kažu da su slavne osobe i ranije pretežito podržavale demokratske kandidate, ali da nikada kao danas nisu bili izloženi napadima druge strane. Oni podsjećaju i na slučaj country grupe Dixie Chicks koje su na jednom koncertu poručile da ih je sram što je predsjednik Bush iz Teksasa da bi se našle na žestokom udaru konzervativaca, a čak su dobijale i prijetnje smrću, koncerti su otkazivani, njihovi albumi uništavani.

I Republikanci imaju i svoje pristaše u Hollywoodu od kojih izdvajamo Bo Derek, Clinta Eastwooda i Jima Caviezela - koji je glumio Isusa u filmu "Pasija".

XS
SM
MD
LG