Linkovi

PetSmart Hotel - trend budućnosti američke ugostiteljske ponude


Širom Amerike novi val hotelskog dizajna i izgradnje stječe sve veću popularnost, međutim ti isti hoteli nisu namijenjeni za ljude.

Koliko su daleko Amerikanci voljni ići kako bi svojim kućnim ljubimcima priuštili njegu koju obično primaju ljudi kad su u hotelima, mnogi ne bi vjerovali. U jednom od hotela vidimo vlasnika koji uredno upisuje u knjigu gostiju svog psa koji istovremeno uživa u predjelima namijenjenim životinjama gostima hotela.

Philip Tickner menadžer jednog 'PetSmart' hotela kaže: "Kućni ljubimci kod nas mogu očekivati da će biti tretirani više kao ljudi, gosti hotela, nego kao životinje koje jednostavno samo gurnete u kavez gdje ostanu po nekoliko dana ili pak koliko god dugo njihovi vlasnici to žele."

Osim pasa, u hotelu su česti gosti i mačke. Naravno, u odvojenom prostoru hotela koji je uglavnom popunjen psima ljubimcima.

PetSmart hotel je jedan od najnovijih segmenata američke industrije namijenjene kućnim ljubimcima. Zarada industrijskog sektora vezanog uz kućne ljubimce u posljednjih 11 godina više se nego udvostručila. Udruga američkih proizvođača proizvoda namijenjenih kućnim ljubimcima očekuje da će ovogodišnja potrošnja iznositi oko 38 milijardi dolara! Kućni ljubimci i njihove potrebe svrstavaju se tako na sedmo mjesto cjelokupne američke maloprodaje.

Kako kaže menadžer jednog PetSmart hotela, Philip Tickner, prostorije gdje su životinje smještene ne nazivaju se 'kavezima' nego 'atrijima' na čijim zidovima vise slike, tepisi a tu je naravno i televizija. Tu su i obavezne jutarnje i večernje šetnje. Zanimljiva su i neka od imena ovih životinja – Bella, Mia ili pak Einstein!

Za kraj još par podataka: kućnog ljubimca ima 63 posto Amerikanaca. U Americi je do sada otvoreno 35 PetSmart hotela, a do kraja 2008. godine ova kompanija planira imati oko 200 takvih objekata.

XS
SM
MD
LG