Linkovi

'A Thousand Different Ways' - treći album Claya Aikena


Prije tri godine Clay Aiken je osvojio drugo mjesto na natjecanju nepoznatih pjevača, u programu American Idol, zahvaljujući čemu je stekao milijune štovatelja. Taj 27-godišnjak upravo je objavio treći album pod naslovom 'A Thousand Different Ways'.

Skladba 'When I see you smile' jedna je od 10 već od prije poznatih pjesama koje je Clay Aiken uvrstio na svoj najnoviji album pod naslovom 'A Thousand Different Ways'. Osim tog hita iz 1989. sastava Bad English, tu su skladbe koja je stekle popularnost u izvedbama sastava Foreigner, te pjevača Bryana Adamsa, Dolly Parton, Celine Dion, Elton Johna i drugih. Tu su također i četiri skladbe, od kojih je jednu supotpisao sam Clay, dok su druge napisali Desmond Child i Bon Jovi.

Neki kritičari vjeruju da je za Claya bilo rizično snimiti album obrada tako rano u karijeri. I on je sam na početku oklijevao upustiti se u to, planirajući na album uvrstiti svega jednu ili dvije takve skladbe. Međutim, kako objašnjava Aiken, predsjednik njegove diskografske kuće RCA Music Group Clive Davis mislio je drugačije. "Odabirući nove skladbe za album shvatili smo da ih više ne rade tako dobro kao prije. Na kraju, Clive Davis je rekao - 'znaš što, hajdemo snimiti album najboljih ljubavnih pjesma svih vremena'".

Clay se rodio i odrastao u Raleighu u državi Sjevernoj Karolini, gdje je, prije nego što se prijavio na audiciju za natjecanje American Idol, podučavao hendikepiranu djecu. Slava je došla brzo - njegove prve dvije ploče u Americi su prodane ukupno u preko 3 milijuna primjeraka.

Clay Aiken je jedan od najuspješnijih izvođača koji su se proslavili zahvaljujući emisiji American Idol, međutim nagli je uspjeh doveo do zdravstvenih problema i napada panike. Clay se nedavno iz Kalifornije vratio u rodnu Sjevernu Karolinu, gdje osjeća da mu je 'privatni život bolje zaštićen'. Clay Aiken često nastupa na televiziji, no - kako kaže - turneja će pričekati do početka 2007. godine.

XS
SM
MD
LG