Linkovi

Predsjednik Bush poziva Amerikance da sami prosude nedavno deklasificirano obavještajno izvješće o Iraku


Predsjednik Bush poziva Amerikance da sami pročitaju nedavno deklasificirani obavještajni dokument koji je izazvao nove kritike rata u Iraku. U svojem redovitom subotnjem obraćanju Amerikancima putem radija, američki predsjednik je rekao da su deklasificirani ključni dijelovi kako bi Amerikanci mogli izvući svoje vlastite zaključke. Dodao je da ti dijelovi podupiru njegove tvrdnje kako bi trenutačno povlačenje iz Iraka samo osokolilo teroriste.

Invalid iz iračkog rata kapetan Tammy Duckworth, koji je inače i kandidat Demokratske stranke na izborima za kongres u studenome, odgovorio je u ime svoje stranke na današnji predsjednikov govor. On je rekao da se administracija predsjednika Busha oslanja na isprazne fraze poput "nastavljamo istim smjerom" umjesto da se usredotoči na formuliranje strategije za osiguranje Iraka.

Inače dijelovi spomenutog obavještajnog izvješća procurili su prošle nedjelje u američke medije. Predsjednik Bush tvrdi da je to politički potez uoči kongresnih izbora u studenome.

XS
SM
MD
LG