Linkovi

Album Susan Cagle - The Subway Recordings


U velikim američkim gradovima često se mogu vidjeti glazbenici kako sviraju na ulici, u parkovima ili na stajalištima javnog prijevoza. Rijetko kome od tih izvođača uspije postati poznat, premda ima i iznimaka kao što je Susan Cagle o kojoj se pročulo zahvaljujući njenim nastupima u podzemnoj željeznici u New Yorku. Susan Cagle je u međuvremenu snimila album za veliku diskografsku kuću a više o njoj i njenoj glazbi čuti ćemo u prilogu koji je pripremila Faith Lapidus.

Skladbu Shakespeare prate background zvuci newyorške podzemne željeznice. To je zato što je novi album Susan Cangle snimljen upravo u tunelima i vlakovima njujorškog podzemnog sustava. Stoga ne iznenađuje da mu je naslov The Subway Recodings, u prijevodu Snimke iz podzemne.

Susan Cagle je kao dijete, sa svojim roditeljima i devetoro braće i sestara, putovala po svijetu nastupajući na ulicama – skupljajući tako novac za vjersku sektu kojoj su pripadali. S četiri godine naučila je pjevati, a sa sedam svirati gitaru. Kada je odrasla, napustila je vjersku sektu i posvetila se koncertiranju.

U njujorškoj podzemnoj počela je nastupati prije pred godina. Ubrzo je postala vrlo popularna te bi se prilikom njenih nastupa skupljala gomila promatrača, a i prodala je na tisuće CD-a koje je sama pravila. Međutim Susan kaže da joj u newyorškom metrou nije uvijek bilo lako nastupati. Za nastupe se mora pribaviti odobrenje gradske uprave. Osim toga, za najbolje koncertne lokacije teško se je izboriti - neki izvođači znaju biti agresivni, kaže naša sugovornica.

XS
SM
MD
LG