Linkovi

Hugo Chavez učinio bestseller od knjige Noama Chomskog


Autori knjiga koji čeznu da njihova djela dosegnu status bestsellera trebali bi ubuduće – umjesto da se nadaju razgovoru s Oprom Winfrey – poslati jedan primjerak svog uratka najnovijem kreatoru literarnog ukusa javnosti – venecuelanskom predsjedniku Hughu Chavezu, piše New York Times. Naime, on je za svog govora pred Glavnom skupštinom Ujedinjenih naroda, u srijedu, podigao knjigu Noama Chomskog "Hegemonija ili preživljavanje: nastojanje Amerike da postigne globalnu dominaciju" i pozvao prisutne da ju pročitaju.

U slijedeća dva dana, prodaja te knjige poznatog lingviste i ljevičarskog političkog komentatora, objavljene 2003. godine, skočila je najmanje deseterostruko, postavši najprodavanija knjiga online knjižare Amazon.com, a šesta na popisu bestsellera u dvije najveće knjižarske mreže u Americi: Barnes and Noble i Borders.

Sam Noam Chomsky, koga je kontaktirao New York Times, izjavio je da mu je drago da je Hugo Chavez preporučio njegovu knjigu, ali da se baš ne smatra polaskanim. No, on je ipak ispravio jednu od primjedbi venecuelanskog predsjednika: Chavez je, naime, rekao da mu je žao što nije imao priliku upoznati Chomskog prije nego što je umro.

XS
SM
MD
LG