Linkovi

Promjene u vrhu Hewlett-Packarda


Patricia Dunn, predsjednica upravnog odbora kompjuterske tvrtke Hewlett-Packard odstupiti će u siječnju sa svoje dužnosti, zbog toga što je odobrila prilično kontroverznu istragu o curenju informacija iz upravnog odbora tvrtke. Istraga je možda prekoračila zakonske okvire.

Nakon manje od dvije godine, Patricia Dunn je prisiljena na ostavku, zbog umiješanosti u prilično složenu priču oko tajnog korištenja podataka o telefonskim razgovorima članova upravnog odbora. Čelnica Hewlett Packarda zatražila je istragu ponukana objavljivanjem pojedinosti sa sjednica upravnog odbora ove firme. Da bi utvrdili tko je odavao poslovne i druge tajne, istražitelji su se lažno predstavljali, obično kao same osobe čije su podatke o telefoniranju tražili.

Prije nekoliko dana, državni tužitelj Kalifornije je izjavio da postoji dovoljno dokaza za pokretanje istrage, a slučaj razmatra i savezno tužilaštvo. Patricia Dunn i njen nasljednik Mark Hurd ispričali su se zbog ovih istražnih metoda. Tvrde da je istraga bila neophodna međutim da je, očito, išla dalje nego što se moglo pretpostaviti.

Istraga je inače pronašla člana uprave za kojeg smatraju da je odavao povjerljive podatke medijima. To je izvjesni George Kayworth, bivši savjetnik za znanost predsjednika Ronalda Regana i dugogodišnji direktor Hewlett-Packarda, međutim - on negira navedene optužbe.

XS
SM
MD
LG