Linkovi

"Startin' With Me" - prvi album country pjevača Jakea Owena


Kao tinejdžer, nova zvijezda country glazbe Jake Owen sanjao je o karijeri profesionalnog igrača golfa. Sportska ga je ozljeda u time spriječila, no zato je otvorila vrata njegovoj glazbenoj karijeri.

Jake Owen se prvi put pojavio na top listi country glazbe ove godine sa singlicom pod naslovom "Yee Haw", čiji je uspjeh utro put njegovom debitanskom albumu "Startin' with me" koji je dosegao vrh, odnosno prvih deset mjesta rang liste.

Svih 11 pjesama s albuma Jake Owens je napisao ili supotpisao. Odrastajući u Vero Beachu na Floridi, glazbena karijera mu nije bila ni na kraj pameti. Kaže da je planirao postati profesionalni golfer, i jednog se dana natjecati protiv svog idola Tigera Woodsa. Taj se plan međutim promijenio nakon što je kao student doživio nesreću skijajući na vodi.

Za oporavka od teških ozljeda i operacije, da prekrati vrijeme sam je naučio svirati gitaru koju je posudio od susjeda. Kasnije je osnovao sastav Yee Haw Junction, koji je postao popularan u lokalnim klubovima. Nakon što je počeo i skladati, Jake Owen je shvatio da je došlo vrijeme da napusti fakultet i preseli se u centar country glazbe, Nashville u državi Tennessee. Nakon dvije godine potpisao je ugovor s diskografskom kućom RCA Records.

Na slbumu Starting with me nalazi se i skladba «Ghosts», jedna od prvih koju je Jake napisao po dolasku u Nashville. Zvijedzda country glazbe Kenny Chesney planirao ju je uvrstiti u svoj repertoar. Odustao je od nje zaključivši da se ne bi dobro uklopila s ostatkom albuma, no potaknuo je Jakea Owena da je uvrsti na svoj album.

XS
SM
MD
LG