Linkovi

U Siriji spriječen teroristički napad na veleposlanstvo SAD-a


Sirijske vlasti kažu da su snage sigurnosti ubile trojicu terorista i ranile četvrtog u propalom pokušaju bombaškog napada na američko veleposlanstvo u Damasku. Četvorica napadača su pokušali izvesti napad improviziranim bombama i oružjem, a svjedoci kažu da su uzvikivali islamske parole pri pokušaju da bace bombe preko zidova oko američkog veleposlanstva. Državni mediji javljaju da je tom prilikom poginuo i jedan čuvar te da je najmanje 11 slučajnih prolaznika ranjeno, uključujući i jednog kineskog diplomatu. Nitko od američkih državljana nije ozlijeđen.

Američka vlada je pohvalila sirijske vlasti na njihovom odgovoru na napad, ali još jednom je ponovljena kritika na račun službenog Damaska zbog pružanja utočišta skupinama za koje Washington smatra da su umiješane u terorizam. Međutim, u sirijskom veleposlanstvu u Washingtonu je rečeno da je američka politika ta «koja hrani ekstremizam i terorizam» te da Amerikanci trebaju posredovati u sveobuhvatnom miru na Srednjem istoku.

Da podsjetimo, drugi čovjek al-Qaide, Ayman al-Zawahiri, je prije dva dana u video poruci najavio napade terorista te organizacije na zemlje Perzijskog zaljeva i Izrael.

XS
SM
MD
LG