Linkovi

Dr. Johnov album skladbi Johnnyja Mercera


U repertoaru svakog pjevača ima poneka pjesma Johnnya Mercera. No u slučaju Doctora Johna riječ je o cijelom album Mercerovih skladbi.

Pjevaču i klaviristu Doctoru Johnu ovo nije prvi uradak s američkim standardima. Godine 1989. objavio je album "In the sentimental mood", s klasičnim skladbama Colea Portera, Dukea Ellingtona i naravno Johnnya Mercera. Skoro je slučajnost da se Doctor John, inače poznat po svojoj mješavini New orleanske funk, pop i soul glazbe, odlučio na snimanje albuma sa pjesmama Johnnya Mercera. Njegova kći predložila mu je Mercerov hit iz 1946. pod naslovom "Personality" koja joj se činila odličnom za njega.

Uz skladbu Personality, Doctor John snimo je deset skladbi Johnnya Mercera, koje i njie bilo tako lako odabrati iz Mercerove 30-godišnje karijere. Na koncu Doctor John se odlučio na njegove najpoznatije pjesme, uključujući i one koje je napisao u suradnji s Haroldom Arlenom, Hoagy Caramichelom i Henryem Mancinijem. Aranžmani u soul stilu Doctora Johna, potpomognutog s njegovim pratećim sastavom The Lower 911, uvjerit će vas da je Johnny Mercer u stvari porijeklom iz New Orelansa a ne iz Savanaha u državi Georgiji.

Doctor John je snimio album Mercenary svega nekoliko mjeseci prije no što je uragan Katrina poharao njegov rodni New Orleans. U sljedećih godinu dana aktivno je učestvovao u naporima za oporavak grada, a nedavno se vrati u svoj rodni grad za dobrotvorni koncert održan na godišnjicu uragana.

XS
SM
MD
LG