Linkovi

"Zelena" tvornica General Motorsa


Nova tvornica General Motorsa skreće na sebe pozornost zbog svojih ekoloških karakteristika. Premda veliki američki proizvođači automobila ne spadaju u vrh ekološki orijentiranih kompanija neki kažu da je nova tvorinca General Motorsa znak da su i oni shvatili važnost zaštite okoliša. Gradnja takozvanih «zelenih tvornica» nije samo ispravna, već vlasnicima donosi drugu vrstu zelenila – onog dolarskih novčanica.

Prva stvar koja se opazi kod mirisa nove tvornice General Motorsa jest to da nikakvog mirisa nema. Ne osjeti se ni miris boje, niti masti, niti miris novog automobila. U General Motorsu kažu da su za svoju novu tvornicu Lansing Delta Township u Michiganu odabrali posebne materijale kako bi se ograničilo zagađivanje unutarnjeg zraka. Primjetno je, također, da je velik prostor oko tvornice sačuvan. Manje od pola od 445 hektara je izgrađeno. Ostatak je zelenilo uključujući 30 hektara zaštićenog staništa. Nadalje, ova tvorica troši 45 posto manje energije od tradicionalnih, a voda iz kišnice se prikuplja i koristi za ispiranje.

General Motors tvrdi da svakog dana sačuva 15 milijuna litara vode. Zbog svega toga nova tvornica General Motorsa dobila je najviše priznanje Vijeća za ekološki prihvatljivu gradnju. Kimberly Hoskin direktorica je tog Vijeća za nove graditeljske programe. Ona kaže da je bila veoma iznenađena kad su joj kolege ponudile da otputuje u posjet tvornici.

"Kad su mi rekli da je General Motors dobitnik priznanja odmah sam pristala na put jer sam to htjela vidjeti. Da takva nagrada pripadne General Motorsu? To je bilo izvanredno."

General Motors nije prva auto-kompanija koja je uporabila tehnologije koje uzimaju u obzir zaštitu okoliša. Fordova tvornica u Dearbornu u Michiganu imala je četiri hektara krova sa živim pokrovom koji je kontrolirao odlijev kišnice. No Hoskin dodaje da od 560 tvornica u Sjedinjenim Državama koje su okarakterizirane kao ekološki prihvatljive svega ih je pet proizvodne prirode, a General Motorsov novi pogon jedina je tvornica za proizvodnju automobila koja je dobitnik najvišeg, zlatnog priznanja.

General Motors je pri izgradnji tvornice vodio računa i o vlastitoj uštedi. Samo smanjenjem potrošnje energije ta korporacija godišnje uštedi milijune dolara. Budući da se General Motors nije odlučio za ovakvu strategiju samo kako bi impresionirao javnost ekološkim aktivistima poput Kiberly Hoskin to daje nadu da će ubudućnosti vidjeti nove «zelene» tvornice. Sean McAliden je ekonomist pri Centru za automobilska istraživanja.

"Dok polako gasimo tri stare tvornice nove koje budemo otvarali bit će ekološki prihvatljive pa čak i zelenije od posljednje."

To je dobra vijest za područja na kojima ima dosta automobilskih tvornica no mnogi ljudi nisu spremni oprostiti General Motorsu za sve ekološke grijehe. David Friedman iz organizacije Savez zabrinutih znanstvenika kaže da je «zelena» tvornica dobra stvar, ali problem i dalje ostaje proizvodnja.

"Najveću posljedicu po okoliš, kad je u pitanju globalno zatopljavanje, ima vozilo koje siđe s proizvodne trake. Proizvođači automobila trebaju poboljšati učinkovitost tako da njihovi automobili troše manje goriva."

General Motors i drugi proizvođači automobila kažu da rade na tome da automobili manje troše, a dodatni pritisak na njih je taj što su veće cijene benzina dovele do pada prodaje velikih terenaca. U konačnici moglo bi se dogoditi da zarada proizvođača automobila bude ovisila o proizvodnji ekološki prihvatljivijih automobila isto kao što bi im «zelene» tvornice pomogle u smanjenju troškova.

XS
SM
MD
LG