Linkovi

Enough Rope - Novi album Chrisa Knighta


Osamdesetih godina prošlog stoljeća, glazbenici poput Johna Mellencampa, Stevea Earlea i Boba Segera privukli su zanimanje svojom glazbom, skupno nazvanom 'heartland rock' – rock iz srca zemlje. Umjesto da pjevaju o lijepim ženama, brzim automobilima i dobrim zaradama u gradovima, oni su u svojim uglazbljenim stihovima opjevali svakidašnjicu ruralne Amerike. Premda je 'heartland rock' izgubio na popularnosti, još uvijek nekolicina glazbenika održava ovu tradiciju. Jedan od njih je Chris Knight koji je upravo objavio novi album 'Enough Rope'.

Album 'Enough Rope', Chrisa Knighta, počinje pričom o 'Jacku Blueu', vječito sukobljenom sa zakonom sve dok ne shvati da je vrijeme da odraste, prestane izazivati nevolje, i nauči vlastitu djecu da bolje poštuju zakon nego što je to on činio. Ovaj je album četvrti album Chrisa Knighta u osam godina. Knight je odrastao malom rudarskom gradiću Slaughter, u Kentuckyju, a ozbiljno svira gitaru od tinejdžerske dobi. Nakon što je diplomirao agronomiju, Knight je radio na programu obnove i kultivacije tla nakon rudarskih operacija. No, 1986. godine njegova karijera doživljava nagli preokret: nakon što je na radiju čuo jednu skladbu Stevea Earlea, i sam se odlučuje na stvaranje slične glazbe. Osam godina kasnije, objavio je prvi album. Ovaj sadašnji, 'Enough Rope', sadrži i skladbu 'Dirt', koja govori o velikim kompanijama koje dolaze i praktički preuzimaju mala mjesta, ne mareći što se događa stanovnicima koji gube svoje farme i svoje crkve.

'Rural Route', još jedna skladba s albuma 'Enough Rope', Chrisa Knighta, bavi se sličnom tematikom kao i 'Dirt'. Ovog puta, protagonist skladbe pokušava se vratiti u malo mjesto gdje je odrastao, ali uskoro shvaća da ima istine u staroj izreci: 'kad odeš, nema povratka kući'.

Poput Johna Mellencapma i Stevea Earlea, i Chris Knight često pjeva o tamnijoj strani života u malom mjestu. Skladba 'Enough Rope' žešći je rock od njegova tri ranija albuma, ali je ispunjena jednakim darom pripovjedača koji je već postao neodjeljiva karakteristika Chrisa Knighta.

XS
SM
MD
LG