Linkovi

Cat Power 'The Greatest'


Cat Power je pjevačica toplog i sanjivog glasa. Njen album «The Greatest» ima zvuk sporog bluesa, a kritičari ga smatraju jednim od njenih do sad najjačih albuma. Njena je glazba, kažu oni, mekana poput poljupca no u isto vrijeme i žestoka poput udarca.

Cat Power, pravim imenom Chan Marshall , porijeklom je iz Georgije, savezne države na jugu Sjedinjenih Država. Glazbu snima već deset godina, a na njenom najnovijem albumu «The Greatest» sve je pjesme napisala sama, pjesme koje istražuju različite osjećaje poput ljubavi, mržnje i gubitka. Njen bogat, hrapavi glas posebice dolazi do izražaja u skladbi «Living Proof».

Cat Power je poznata po neuobičajenim nastupima uživo. Ponekad ima takvu tremu da odbije pjevati, a ako pogriješi na to zna reagirati jako emocionalno. Također, koristi gestakulaciju da bi naglasila značenje riječi pjesama koje izvodi. Međutim njezini poklonici vole njenu iskrenost i izražavanje emocionalne napetosti. U skladbi pod naslovom Mjesec ona pjeva o ljepoti i udaljenosti mjeseca, uspoređujući mjesec s osobom koju poznaje.

Cat Power snimila je ovaj album u gradu Memphisu u državi Tennessee, važnom mjestu u povijesti popularne glazbe. Mnogi, posebice country i soul glazbenici tu su se proslavili, poput Elvis Presleya, Johnya Casha i Al Greena. Na albumu zajedno s Cat Power nastupa sastav poznatih soul glazbenika, poput gitarista Teenie Hodgesa.

XS
SM
MD
LG