Linkovi

FestivaLink.net - online koncertni ugođaj


Godinama ljubitelji glazbe nisu mogli uživati u koncertnom iskustvu iz vlastitog doma, no kako javlja Katherine Cole, nova tvrtka zvana Festivalink.net pruža legalni pristup tom posebnom ugođaju nastupa uživo.

Glazbenik David Bromberg trenutno nema ugovor s diskografskom kućom i nije službeno objavio album od 1989. godine. Međutim to ne znači da njegovo poklonici ne mogu uživati u njegovim novim snimkama, kao što je izvedbe pjesme 'Don't let your deal go down'

Do nedavno glazba uživo mogla se nabaviti na dva samo načina, kupnjom koncertnih albuma ili nelegalnim presnimkama koje su napravili sami posjetitelji na nekom koncertu. No, zahvaljujući web stranici Festivalink.net postoji i treća opcija: kupnja prava na presnimku s interneta kvalitetno snimljene glazbe s koncerta. Dio plaćenog novca ide izvođačima i skladateljima na ime autorskih i izvođačkih prava, na isti način kao kod kupnje CD-a.

Glazbenik Jorma Kaukonen, osnivač sastava Jefferson Airplane i danas član sastava Hot Tuna, jedan je od prvih koji su potpisali ugovor s tvrtkom Festivalink.net. "Tek smo počeli s time i baš nas zanima kako će to funkcionirati. Zaista je zgodno što možemo učiniti glazbu dostupnu na legitiman način i vidjet ćemo što će biti" - kazao je Jorma Kaukonen.

Glazba na Festivalink.netu dostupna je u različitim formatima, od kojih je MP3 s rezolucijom od 128 kilobajta u sekundi najjeftiniji i najbrži. Tako se 45 minuta dug koncert može se presnimiti za 15 minuta. Za poklonike glazbe bez pouzdane internetske veze, Festivalink.net nudi koncertne CD-ove. Tvrtka postoji svega nekoliko mjeseci, no već ima zbirku od preko dvadeset koncerata, kojima će uskoro biti pridodan i čuveni Newport Folk Festival. Više informacija možete naći web stranici Festivalink.net.

XS
SM
MD
LG