Linkovi

NYT: Američke vlasti kaskaju za teroristima


Američko ministarstvo domovinske sigurnosti poduzelo je značajne korake nakon 11. rujna 2001. godine kako bi se teroristima otežalo da zrakoplove pretvore u leteće oružje. No, kako piše New York Times, gotovo opsesivni vladin fokus na prijašnje napade možda je spriječio saveznu vladu da se učinkovito bori s novim prijetnjama, kažu stručnjaci za terorizam i bivši djelatnici navedenog ministarstva.

«Oni nisu proaktivni već djeluju reaktivno», ističe jedan umirovoljeni pukovnik američkog ratnog zrakoplovstva. Drugi analitičari kažu da problem nije nedostatak imaginacije već ograničena sredstva za ulaganje u tehnološke potrebe. «Prevelika pozornost usmjerena je na otkrivanje noževa i pištolja kod ljudi koji prolaze kroz kontrolne točke i pregledavanje svake torbe», navodi jedan od njih. Ministar domovinske sigurnosti Michael Chertoff izjavio je da vlada stalno pokušava ostati ispred terorista, prenosi New York Times.

Iz Las Vegasa vijest koju nam donosi Los Angeles Times o pobjedniku Svjetskog natjecanja u pokretu. 36-godišnji Jamie Gold, koji je prije svega dvije godine postao ozbiljni igrač pokera, rušio je sve protivnike – u konkurenciji ih je bilo gotovo devet tisuća - i priredio pravo iznenađenje konačnim trijumfom. Pripala mu je nagrada od 12 milijuna dolara! Svoju pobjedu pripisao je iskustvu u sastancima s filmskim producentima u Hollywoodu. Gold je, između ostalih, zastupao Jamesa Gandolfinija iz serije «The Sopranos» i Felicity Huffman» iz «Očajnih kućanica».

XS
SM
MD
LG