Linkovi

Predsjednik Bush prvi put na skupu NAACP-a


New York Times donosi tekst o prvom obraćanju predsjednika Busha Nacionalnoj udruzi za progres crnaca - NAACP. On, podsjeća ovaj list, to nije učinio pet godina, a prvi je predsjednik nakon Herberta Hoovera koji je odbio izravni poziv da bude govornik na godišnjem skupu ove udruge. "Smatram da je tragedija da je stranka Abrahama Lincolna zanemarila svoje povijesne veze sa afro-američkom zajednicom" – navodi riječi američkog predsjednika newyorški list. "Predugo moja je stranka otpisivala Amerikance afričkog podrijetla kao glasače, i mnogi su od tih glasača otpisivali Republikansku stranku".

Predsjednik Bush je na izborima 2004. godine dobio samo 11 posto glasova crnaca, I do njegova govora dolazi u vrijeme kad republikanci, konkretno predsjednik Republikanske stranke Ken Mehlman, pokušavaju zadobiti crnačko glasačko tijelo. Glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow odbacio je spekulacije da je govor predsjednika Busha u službi stranačke politike u izbornoj godini. Nakon prošlogodišnjeg uragana Katrina, mnogi su čelnici ove zajednice kritizirali republikansku administraciju, nazivajući je rasističkom, da je presporo reagirala na ovu elementarnu katastrofu, jer su mnogi koji su tad ostali bespomoćni bili Amerikanci afričkog podrijetla – piše New York Times.

Bostonski Christian Sceince Monitor piše o tome kako bi mogao izgledati hi-tech restoran budućnosti. Lanac restorana Legal Sea Foods pokreće jedan koji će – prema priopćenju kompanije - ponuditi pogled na "najinovativniju tehnologiju za restorane". Tu će ljudi dok objeduju ili večeraju moći pretraživati web, gledati televiziju za svojim stolovima koristeći portabe plazma monitore koji reagiraju na dodir, dok slušaju glazbu sa svojih iPod playera preko zvučnika.

Klasično naručivanje i plaćanje računa ustupit će mjesto konobarima s dlanovnicima i prijenosnim uređajima koji će očitavati vašu kreditnu karticu. Vlasnik lanca Legal Sea Foods Roger Berkowitz zamišlja svoj novi restoran kao mjesto gdje će nova tehnologija suptilno upotpunjavati iskustvo večeranja. "Pokušavam iskustvo izlaska u restoran učiniti djelotvornijim, tako da gosti provedu optimalnu količinu vremena u jelu i druženje" – citira gospodina Berkowita današnji Christian Science Monitor.

XS
SM
MD
LG