Linkovi

Hrvatska bratska zajednica u Zagrebu ima nove prostorije


Zagrebački ogranak Hrvatske bratske zajednice, najveće organizacije američkih i kanadskih Hrvata, ima nove prostorije. Na svečanom otvaranju bili su i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Predsjednik zagrebačkog ogranka HBZ-a, John Čaldarević o novim klupskim prostorijama kaže: "Nove prostorije su jako lijepe, jako luksuzne. Nalaze se preko puta hotela Sheraton, u samom centru. U njima je izložbeni prostor i restoran, te druge prostorije koje nam trebaju za održavanje klupskog života."

Prostorije je Hrvatskoj bratskoj zajednici darovala vlada Republike Hrvatske, a opremio ih je grad Zagreb. John Čaldarević kaže da je svrha novih prostorija promoviranje kulturnih i poslovnih veza između američkih i kanadskih Hrvata i Hrvata u domovini. Ogranak Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu ima 1200 članova. Većina od njih nisu povratnici iz iseljeništva, već – kako je rekao John Čaldarević – 'domaći i pri tome vrlo uvaženi ljudi'.

Upitali smo ga kako je prošao susret s predsjednikom Mesićem.

John Čaldarević: Predsjednik se vrlo ugodno osjećao. Ostao je čak i dulje nego što je trebao po protokolu. Imali smo tamburaše koji su svirali, to su sve naši članovi HBZ-a iz Bedekovčine. Imali smo i druge naše eminentne članove koji su bili na dočeku. Sve je bilo jako, jako lijepo.

XS
SM
MD
LG